Saturday, 30 June 2012

Pelajar Universiti Cemerlang dengan Memo Plus Gold
Saya telah mengambil Memo Plus Gold ini semenjak saya di sekolah tingkatan dua lagi. Pada awalnya, ibu saya memberitahu bahawa Memo Plus Gold ini boleh mengurangkan kadar mengantuk saya di dalam kelas.. Hal ini kerana guru-guru saya ada mengadu kepada ibu dan bapa saya bahawa saya sukar fokus dalam kelas dan kerap tertidur. Jika saya tidak tertidur pula, saya lebih gemar mengganggu rakan-rakan berbanding mendengar cikgu mengajar. Apabila mula tingkatan dua, ibu saya mendapatkan Memo Plus Gold ini bagi saya dan adik perempuan saya. Alhamdulilah, saya semakin maju dalam pelajaran dan kerap mendapat no 1 dan 2 dalam kelas. Saya masih mengamalkan Memo Plus Gold hingga ke hari ini. Saya kini sedang belajar di Universiti Utara Malaysia, Sintok, Kedah pada tahun ke tiga. Saya juga telah berjaya mendapat Anugerah Dekan tiga kali berturut-turut. Memo Plus Gold ini mampu membuatkan saya lebih menumpukan perhatian di dalam kuliah tanpa rasa mengantuk dan bosan walaupun kuliah saya berlangsung selama 6 jam berturut-turut. Selain itu, adakalanya kuliah saya akan bermula seawal jam 8.00 pagi dan tamat pada jam 11.00 malam serta keesokannya harinya saya perlu bangkit seawal 6.00 pagi untuk solat subuh dan membuat persediaan ke kuliah. Memo Plus Gold banyak membantu dengan memberi saya tenaga untuk menjalani kehidupan selaku mahasiswi. Terima kasih kepada MEMO PLUS GOLD Testimoni ini telah di emailkan kepada kami oleh adik Nor Hamizah yang buat masa ini menuntut di UUM, Sintok, Kedah. Beliau juga kini bertindak sebagai pengedar di UUM bagi membantu rakan pelajar yang lain cemerlang sepertinya.
Noor Shane Saheera Bt Kawan, Penang Started by taking 4 boxes of Memo Plus Gold before seeing the different in herself. After a while she started to see the different in her memory retention and also in her focus. Her learning capability becoming easier and faster compared to her friends and it was proven when she got 7A's in her recent PMR. The feeling of achievement felt sweet because before this she's just a regular student with quite a regular result. She was thankful for the opportunity to try Memo Plus Gold after hearing it in Radio Mutiara fm and hope others would try it too..
Pn Alina dari Melaka menegaskan kepada anak-anak beliau supaya tidak meninggalkan permakanan Memo Plus Gold setiap hari walaupun mereka berada di asrama dan inilah berkat doa ibu serta ketaatan anak dalam mendengar kata Ibu. Adik Nur Athirah berjaya memperolehi 5A di dalam UPSR dan berjaya melanjutkan pelajaran ke sekolah berasrama yang terkenal Dang Anum manakala abangnya Mohammad Ahmad mendapat 8A di dalam PMR dan melayakkan ke Sekolah Sains berasrama. Bayangkan betapa bangganya Pn Alina atas kejayaan kedua anaknya. Selain itu, penyakit Migrain dan Tonsil anaknya dapat di rawat tanpa perlu di bedah..
Adik Khairunnisa dari Sekolah Agama Sharifah Rodziah juga mengamalkan Memo Plus Gold dan mendapat keputusan cemerlang 9A di dalam PMR. Jika anda mempunyai anak yang bersekolah Tahfiz atau sekolah Agama tidak perlu ragu untuk memberikan mereka Memo Plus Gold kerana testimoni adik ini dan adin Siti Nur Aminah membuktikan mereka mengamalkannya tanpa keraguan dan mendapat kebaikan dari Memo Plus Gold. Hyperaktif - Bantu Anak Anda untuk Cemerlang dengan Memo Plus Gold
Kisah seorang ibu yang dikurniakan seorang anak yang menghidap Hyper-Aktif Setiap ibu di dunia ini mengimpikan kejayaan anak masing-masing. Begitu jugalah impian saya sebagai seorang ibu kepada Nur Alyaa’ Maisarah yang berusia 8 tahun. Saya, Pn.Siti berasal dari Pulau Pinang ingin berkongsi dengan anda kisah kejayaan dan cabaran yang saya lalui dalam mencapai impian tesebut. Anak saya merupakan seorang pelajar yang cemerlang di Sekolah Jenis Kebangsaan Cina dan prestasinya pada waktu itu cukup memuaskan. Namun begitu, pada bulan Disember 2010, dia diserang demam panas dengan suhu badan mencecah sehingga 40 darjah selsius. Saya merasa begitu cemas dan segera membawa Maisarah ke Hospital Besar Pulau Pinang untuk menjalani pemeriksaan lanjut serta mendapatkan rawatan. Rentetan daripada itu, doktor yang melakukan pemeriksaan menyeluruh terhadap anak saya telah memaklumkan bahawa serangan tersebut telah menyebabkan kerosakkan sel- sel otak dan urat sarafnya. Doktor mengesahkan bahawa anak saya akan mengalami masalah dalam memberi tumpuan kepada pembelajarannya. Doktor juga memaklumkan bahawa anak saya mengalami gangguan tingkah laku dan kemungkinan besar akan menghidap sindrom ADHD atau kurang daya tumpuan dan hiperaktif. Doktor menasihati saya supaya bersabar dan tabah menghadapi situasi tersebut. Berita tersebut merupakan suatu tamparan dan kejutan yang hebat buat diri saya. Perasaan saya berkecamuk dan fikiran saya bercelaru memikirkan masa depan anak saya yang suram dan cabaran besar yang perlu saya lalui dalam mendidik anak saya. Saya diselubungi kekecewaan dalam menangani masalah ini. Namun saya tidak pernah berputus asa. Sebagai seorang ibu, saya mencuba pelbagai kaedah rawatan demi membantu anak saya membina kembali keupayaan memberi tumpuan dalam pembelajaran. Saya mula mencuba beberapa jenis produk berbentuk jus juga vitamin untuk perkembangan otak yang diwar-warkan boleh memulihkan masalah kanak-kanak ADHD , hyperaktif dengan harapan anak saya akan pulih seperti sedia kala. Namun semua itu tidak juga mendatangkan hasil. Keadaan Maisarah masih tiada peningkatan, beliau masih mengalami kesukaran mengenalpasti abjad.
Apabila sesi persekolahan bermula, saya mengalami satu lagi kejutan. Pihak sekolah memaklumkan bahawa tingkahlaku Maisarah yang cenderung mengganggu rakan-rakan serta adakala mengoyakkan buku di sekolah adalah diluar kawalan para guru. Saya seringkali terpaksa ke sekolah kerana menerima aduan demi aduan dari para guru. Apabila keputusan peperiksaan penggal pertama diumumkan, Maisarah gagal dalam kesemua matapelajaran. Saya berasa tertekan dan malu dalam menghadapi masalah ini. Kadang kala saya menangisi sitiuasi ini akibat perasaan kecewa dan putus asa. Pada suatu hari, saya terdengar suatu rancangan yang memasarkan Memo Plus Gold sebagai makanan yang mengaktifkan sel-sel otak begitu menarik perhatian saya. Hati saya terdetik dan gerak hati kuat mengatakan mungkin ini penyelesaian kepada masalah yang saya hadapi. Seterusnya, saya segera. Pihak syarikat lantas merujuk saya kepada stokis yang berhampiran dengan rumah saya. Setelah menceritakan peristiwa yang berlaku terhadap Maisarah, beliau mengesyorkan Memo Plus Gold kepada anak saya dan menunjuk ajar kaedah pemakanan yang betul. Saya memastikan yang Maisarah tidak tertinggal mengambil Memo Plus Gold setiap hari selama 3 bulan tanpa henti. Maisarah meneruskan pembelajaran seperti biasa seterusnya menduduki peperiksaan penggal kedua di sekolahnya. Apabila keputusan diumumkan, saya dimaklumkan oleh Maisarah yang guru kelas ingin berjumpa saya. Saya merasa cemas memikirkan perihal tersebut. Namun apabila saya bertemu dengan guru kelasnya, saya dikejutkan dengan berita keputusan peperiksaan Maisarah yang CEMERLANG. Dia mencapai gred A dalam kesemua matapelajaran , serta dapat menguasai bahasa cina dengan baik dan daripada mendapat nombor terakhir dalam kelas beliau mampu dapat nombor 4 untuk peperiksaan akhir tahun baru baru ini. Saya kaku seketika dan tidak percaya dengan apa yang ditunjukkan oleh guru tersebut tetapi itu adalah KEBENARANNYA. Inilah saat-saat yang begitu saya nantikan. Saya lantas menghubungi Pn.Norlina untuk berkongsi khabar gembira ini dengan beliau. Beliau berasa sungguh gembira dan mencadangkan agar saya berkongsi pengalaman serta membantu orang yang senasib dengan saya. Kini, anak saya semakin cerdas dan bijak serta merupakan pelajar yang cemerlang setiap tahun. Sebagai ibu yang bertanggungjawab dan mengimpikan kejayaan anak, itulah satu-satunya harapan saya. Bak kata pepatah, “jika tak dipecahkan ruyung, manakan dapat sagunya”. “Nak seribu daya, tak nak seribu dalih”. “Dimana ada kemahuan, disitu ada jalan”. Memo Plus Gold merupakan suatu pilihan yang tepat untuk diri saya dan seisi keluarga. Saya telah berjaya mengubah nasib anak saya. Anda juga patut mengambil langkah yang sama.

No comments:

Post a Comment